Dette kan vi hjelpe deg med

Vi er elektrikere. Det er faget vårt. Det betyr at vi kan hjelpe deg med alt som har med elektriske installasjoner å gjøre. Av og til er det det helt enkle du trenger hjelp til – en ekstra stikkontakt, utelys på terrassen eller enkle varmestyringssystemer. Andre ganger kan det være mer komplisert i form av vannbårne varmesystemer eller et helt nytt opplegg med smarthusteknologi og avanserte styringssystemer. Vær aldri redd for å ta kontakt med oss, lite eller stort. Vi er ganske så trivelige å prate med. Lek for all del ikke hobbyelektriker, det kan være direkte farlig. Så er det sagt. Skulle det oppstå feil med det elektriske anlegget, så er det oss du ringer for feilsøking og utbedring.

serviceavtale
smarthus
oppgr_sikringskap
Elektriker
ny_bolig
inspirasjon
lysdesign
el_bil_lader
el_sjekk

Vi kommer hjem til deg og fikser alle de småtingene du skulle ha fått gjort.

Vi tar på oss alle typer oppdrag som det går strøm gjennom. Vi prosjekterer og installerer nytt, kontrollerer og oppgraderer eksisterende el-anlegg. Mange av disse oppdragene inkluderer også varme- og klimatekniske opplegg, med styringssystemer for alle tekniske funksjoner. Og du kan være sikker på at det som blir gjort er av ypperste klasse. Alltid. Vi kommer gjerne og planlegger sammen med deg og gir uforpliktende pristilbud.

Hus & hjem
 • Ekstra stikkontakt
 • Timer på kaffetrakter
 • Bytte belysning
 • Feilsøking på jordfeil
 • Utebelysning
 • Styringsanlegg for lys og varme
 • Modernisering av sikringsskap
 • Varmeanlegg og veggovner
 • Tradisjonelle varmekabler
  og lavtbyggende varmegulv
 • Datapunkt
 • Kameraovervåkning
 • Optimalisering av trådløse nettverk
 • Montering av parabol og antenne
Hus & hjem

Hva kan du selv gjøre av elektrisk arbeid?

Elektrisk arbeid kan være direkte farlig. Så er det sagt. Det er klare regler for hva du kan gjøre selv og hva du skal overlate til fagfolk. Du kan for eksempel ikke legge varmekabler selv og be elektrikeren koble dem til det elektriske anlegget etterpå. Du har verken lov til å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Blir det skade eller brann på grunn av noe du selv har installert, risikerer du redusert forsikring.

Her er listen over det du kan gjøre selv.

• Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser.
• Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.
• Koble til eller skifte topolede støpsler til og med 25 A, med og uten jording.
• Koble til og reparere bordlamper, lampetter og liknende med bevegelige ledninger, herunder også ledningsbrytere.
• Koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller liknende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt.
Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen.

Arbeid som ikke står på denne listen, må du faktisk overlate til fagfolk.

Nå kan du få
rimeligere

forsikring
på boligen din

Ta brannforebyggende EL-kontroll og få rimeligere forsikring.

Akkurat nå har vi kampanjepriser på brannforebyggende el-kontroll. Hiv deg rundt og bestill tid for en skikkelig gjennomgang av det elektriske anlegget. Da kan du få en fin reduksjon på forsikringspremien.

Og her er kampanjeprisene:
• El-kontroll av bolig opptil 200 m2: Kr 1.950,- inkl.mva.
• El-kontroll av bolig opptil 350 m2: Kr 2.950,- inkl.mva.

_FRE0293
Hus & hjem

Oppgrader sikringskapet og få redusert forsikring.

Kampanjepriser kr 5.500,-(inkl.mva)
Vekk med skrusikringen, inn med automatsikringer med jordfeilbrytere.
Vi rigger ny innmat i sikringsskapet ditt og ser til at alt er på stell med det øvrige el-anlegget. Så er du sikker.
• 5 stk jordfeilautomater
• 1 stk hovedsikring
• Renoveringsramme

Er ditt hjem sikret med overspenningsvern?
Overspenningsvern reduserer brannfaren og beskytter elektrisk utstyr ved overspenninger.

Kampanjepris: 3 300,-
Ordinær pris: 5 550,-

Prisen inkluderer overspenningsvern montert i sikringsskap og 2 stk finvern til å plugge i stikkontakter foran TV, PC, etc.

termografering

Termografering

Termografering er en vanlig prosedyre for å avdekke varmetap i bygninger. Det gjøres med et varmesøkende kamera som er sensitivt for infrarød stråling. I vår verden bruker vi det for å kunne oppdage varmgang og svikt i det elektriske anlegget før det får utviklet seg til større komplikasjoner, i verste fall brann.  På denne måten kan vi avdekke feil på et tidlig tidspunkt og få til en planlagt utkobling av anlegget for å utbedre feilen.

Smarthus. Er det noe for meg?

Smarthus er et samlebegrep for hus som er mer eller mindre automatiserte.
I praksis betyr det at alle husets funksjoner er knyttet opp mot et styringssystem som regulerer alt i fra varme
og ventilasjon, til lys og sikkerhetssystemer.

Systemet betjenes med noen enkle brytere på veggen, trådløst fra laptop eller via mobiltelefonen. Og så er det egentlig opp til deg hvor smart du vil ha det. Har du først etablert et slikt system, er det ingen grenser for hva du kan legge opp av funksjoner. Garasjeporter, inngangsdører, overvåkingssystemer med kamera og sensorer, solavskjerming, internett og TV, lydanlegg, varmekabler og vannbårne varmeanlegg. Og så videre. Alt er mulig. Hele poenget er å redusere det totale energiforbruket, bedre komforten, gjøre hverdagen litt enklere og høyne sikkerhetsnivået. Dessuten er det jo litt tøft med slike hypermoderne innretninger også da. Og det skal man ikke kimse av.

Kan mitt hus bli smarthus?
Ja, det kan det. Det kan bli akkurat så smart som du vil ha det. Litt avhengig av husets generelle tilstand, selvfølgelig. Kanskje du til og med har et sterkt ønske om å gjøre det litt spesielle, få til noe som ingen andre har. Det er bare å komme med det. I vår verden er alt mulig. Dette er faget vårt og vi elsker slike utfordringer. Smarthusteknologien er et av våre spesialområder.

Bygge nytt, bygge ut eller pusse opp?

Drømmer du om et sømløst hjem der teknologi, miljø og komfort går i kompaniskap? Fremtiden har allerede innhentet oss, og det er bare å åpne armene. Vi elektrikere har en del smarte finesser å komme med, både i form av lys, lyd, bredbåndsløsninger, varme- og alarmsystemer. Finesser som det er langt enklere å installere mens du er i byggeprosessen, enn etterpå. Når det er sagt, så er det fullt mulig å gjøre gull av gråstein også i vår verden.

Vi snakker om varme fra sjø, luft, sol eller fjell, med varmestyring fra mobilen. Det er TV i speilet på badet, med tilgang til e-post og værvarslinga for vestlandet i samme slengen. Det er fiber og trådløse høyttalere, LED-lys i gangen, overvåkingskamera med direkte link til mobilen, dusjkraner som kjenner deg igjen og vet hvilken temperatur du foretrekker. Og så videre. Vi bare nevner det, sånn at du er klar over at det nesten ikke finnes grenser for hva som er mulig å få til. Og vi elsker å bli utfordret. Det er bare å invitere oss til drøs og i neste omgang uforpliktende prisoverslag.

Den viktige belysningen

Belysningen har utrolig mye å si for trivsel og stemning både hjemme og på jobb. Mange er ikke klar over hvor mye lyssettingen egentlig betyr før de opplever forskjellen. I noen tilfeller kan det forandre et rom fullstendig. Dårlig lys gjør at du anstrenger deg mer, blir fortere trøtt og får lettere hodepine.

Et godt råd er å velge lamper og belysning ut i fra den funksjonen de skal ha. Det er vanlig å skille mellom allmennbelysning, arbeidslys og dekorasjonsIys. Poenget er at finner det lyset du trives med, som fremhever stilen din, det du liker å se på, at du har godt arbeidslys der det trengs og det litt mer behagelige når du skal lese eller slappe av. Vi har et rikholdig utvalg av alt sammen.  Tips: Velg lyskilde med dimmer.

Lysdesign med LED

LED er kanskje noe av det mest spennende som har skjedd innenfor elektrisk belysning siden lyspæren ble oppfunnet. LED bruker 85% mindre energi enn den vanlige glødepæren og kan lyse uavbrutt inntil 25000 timer. Samtidig åpner det for et vell av nye muligheter for å skape egne lysdesign og lyseffekter. I dag finnes det et vell av LED-produkter på markedet.
Trenger du råd og veiledning angående lyssetting, tar du kontakt. Vi kan sågar lage hele belysningsplanen for deg hvis du ønsker. Her har du litt inspirasjon underveis.

Ladestasjon for el-bilen hjemme på husveggen.
Går det an?

Klart det går an. Det er også det som blir anbefalt. Da får du en ladeboks med kontrollenheten hengende på veggen og fastmontert kabel som passer bilen din. Fordelen med en slik ladestasjon er at det er enklere å sette bilen på lading hver dag, samtidig som den krever mindre vedlikehold og ettersyn. Og du! Trenger dere ladestasjon på jobben, er det også en smal sak å fikse. Kanskje dere sågar trenger flere?

Hjemme, hytta eller på jobben. Lad akkurat hvor du vil.

Det finnes ulike løsninger for ulike biler. Her er noen faktorer som det er smart å tenke gjennom før vi tilpasser ladeløsning for deg og din bil.
• Hva har du tilgjengelig av strøm?
• Hvor langt kjører du daglig?
• Hvor lang ladetid kan du akseptere?
• Trenger du fastmontert ladestasjon, eller holder det med en stikkontakt?
Ta kontakt, så sjekker vi forholdene.

Energismarte varmeløsninger.

Fokuset på energisparing er massivt, fra myndigheter såvel som næringsliv og private. Gjennom internasjonale klimaavtaler har vi forpliktet oss til ta grep. Energibehovet i norske hus og næringsbygg skal ned. Og føringene er gitt. Blant annet krever den nye plan- og bygningsloven at 40 % at energibehovet i alle nybygg skal dekkes av alternative energikilder. Det er krevende. Og det er viktig. For oss som driver med dette til daglig, hviler det et stort ansvar. Vi må kunne sakene våre.

Vi leverer selvsagt varmepumpeløsninger som henter energien fra både luft, fjell, vann og sol. Slike løsninger blir tilpasset de stedlige forholdene og vil alltid være særdeles gunstige i forhold til energibruken. På slike oppdrag samarbeider vi nært med vår alliansepartner Egeland Rør som håndterer det rørleggertekniske.

En annen ting å merke seg er at det også har skjedd en formidabel utvikling når det gjelder elektriske ovner. De er ikke bare blitt smekrere, de er også blitt langt mer sparsommelige med hensyn til strømforbruk. Kombinert med de rette styringssystemene, vil de i mange tilfeller også kunne konkurrere med varmepumpen. Så energieffektive er de blitt.

Hus & hjem

Spar strøm med enkle tiltak.
Det er ikke alltid nødvendig å gå så drastisk til verks for å spare på strømmen. Du kan slukke lysene i de rommene du ikke oppholder deg i, redusere varmen, dusje litt mindre og så videre. Du har hørt det før. Poenget er at det er summen av alle de små tiltakene som gjør susen.

Varmestyring. Genialt enkelt.
Et annet tiltak er å få installert et såkalt varmestyringssystem der du opererer alle varmekildene i huset ditt fra en enkel sentral. Da kan du forhåndsinnstille ovner og varmekabler etter dine rutiner og øvrige behov. På den måten får du utnyttet ovnene dine mer effektivt og kan redusere strømforbruket til varme med 25 prosent. Enova gir støtte til installering av slike varmesystemer. I utgangspunktet får du tilbakebetalt 20 prosent av kostnadene, inntil 4.000,- kroner.

På enova.no finner du søknadsskjema.